UPC wifi router beállítása otthon

//UPC wifi router beállítása otthon

UPC wifi router beállítása otthon

Vezeték nélküli beállítások módosítása házilag:

Az alábbiakban egy Technicolor TC7200 upc wifi router beállításának alapjait mutatom be.

1. Nyisson meg egy böngészőt, és írja be a címsorába a következő címet: 192.168.0.1 A UPC wifi router bejelentkező képernyőjére fog érkezni.

A felhasználónév és a jelszó alaphelyzetben admin mindkét esetben. Ha elfelejtette akkor a router hátlapján lévő reset gombbal újraindíthatja, és minden alaphelyzetbe kerül.

UPC wifi router beállítása otthon1

2. Bejelentkezés után a a felső menüsorból válassza ki

[Vezeték nélküli]– menüpontot.

UPC wifi router beállítása otthon3A képen látható beállítások lehetővé teszik, hogy a wifi router megfelelő sebességgel működjön.

Az SSID-t is át lehet írni, hogy meg lehessen különböztetni amikor a vezeték nélküli hálózatok listáját látjuk, mikor kapcsolódni szeretnénk hozzá. Ha elrejtjük, ebben az esetben nem látja senki, de manuális beállításokkal továbbra is el lehet érni.

A csatorna beállítást automatikusra állítottam, de ha Ön manuálisra szeretné állítani, akkor azt is lehet, ha sebességcsökkenést tapasztal, viszont az 1-es, 12-es, és 13-as csatornákat célszerű kerülni, mert sok eszköz nem tudja ezeket megfelelően kezelni, így a csatlakozás során hibák léphetnek fel.

A sávszélességet a maximális átviteli sebesség érdekébe célszerű 40Mhz-re állítani.

3. A következő képen egy példát mutatok be, melyen ezen paraméterek beállítása után már viszonylag biztonságosan használható a upc wifi router, és mindenféle eszközzel hozzá lehet kapcsolódni.

 

UPC wifi router beállítása otthon4

A jelszót meg kell változtatni! Jelszónak egy nagyon biztonságos jelszót kell beállítani, ne legyen könnyen kitalálható, például háziállat neve, utcanév, vagy születésnap dátuma, és még hosszan sorolhatnám ezeket.

Milyen legyen a wifi router jelszava? Legyen legalább 10 betű, legyenek benne kisbetűk, nagybetűk, számok, és speciális karakterek, például { vagy @ vagy # vagy ! vagy % stb.

 

A gyári beállítások már adnak egyfajta biztonságot, de a belépési jelszót, illetve az SSID-t feltétlenül javaslom átírni a upc wifi router-en.

2016-12-03T11:23:37+00:00Kategóriák: hálózat|