Mielőtt szervizbe vinnénk ha a számítógép nem indul

//Mielőtt szervizbe vinnénk ha a számítógép nem indul

Mielőtt szervizbe vinnénk ha a számítógép nem indul

Visszahoztuk a gépünket a szervizből, vagy átköltöztettük egyik helyiségből a másikba, esetleg a takarítás idejére széthúztuk a kábeleket, ezek után mindent összedugtunk, és a számítógép nem indul.

Mi lehet az oka?

  • számítógép nem indulfekete képernyő
  • sípol
  •  elsőre nem indul

Kezdjük ott, hogy eljut-e az áram a gépbe. Tudom hogy most azt kérdezi magában, hogy minek nézzem meg, mikor biztos van benne áram.

Én mindig a kezdetektől kezdem el felderíteni a probléma okát. Órákat lehet eltölteni azzal, hogy nézegetjük, kapcsolgatjuk, forgatjuk, szétszedjük, összerakjuk, és még mindig semmi, már felhívtuk a szomszéd srácot, aki rá szokott nézni a gépre, és még mindig se kép se hang, pedig az is lehet hogy nincs bekapcsolva az elosztó.

A következő lépés, hogy megnézzük a tápegységen lévő kapcsoló be van-e kapcsolva. Régen nem volt ilyen a gépeken, viszont manapság már szinte mindegyiken van.

Na menjünk tovább. Mi lehet még az oka, hogy a számítógép nem indul?

Nézzük meg, hogy vajon nemcsak-a monitor nincs-e áram alatt, vagy nincs-e kihúzódva a monitort és gépet összekötő kábel.

Ha ezek mind rendben vannak, minden kábel be van dugva a megfelelő helyre, és még mindig nem halljuk a várva várt sípolást a gépből, akkor el kell kezdeni hallgatózni a gépházban.

Van-e bármilyen hang, ami kijön a gépből, felpörög-e benne a winchester, világít-e bármi a gépházon.

Már mindent megpróbáltunk, és a számítógép nem indul továbbra sem.

Na most mit csináljak?

Megpróbálhatnánk, szétszedni, de igazából ezt nem javaslom, inkább forduljunk szakemberhez, ugyanis nagyobb kárt tehetünk a számítógépben, ha nem a megfelelő helyre nyúlunk benne, nem is beszélve az adatokról, ami a számítógépen van, és az áramütés veszélyét se hanyagoljuk el, ugyanis ha a tápegységünkben van a probléma, akkor akár súlyosabb balesetet is szenvedhetünk.

Tehát ha a számítógép nem indul, és kizártunk minden alapvető hibaforrást, és nem akarunk új ősz hajszálakat, akkor azt javaslom vigyük el szervizbe, mert ott szakszerűen, és gyorsan végére járnak a hibának, és az adataink is nagyobb valószínűséggel maradnak meg.

Még egy utolsó gondolat:

Találkoztam már olyan esetekkel, hogy ha megmozgatjuk a 220V-os kábelt a gépben, akkor serceg. Ekkor is előfordulhat, hogy a számítógép nem indul, vagy néha hirtelen magától kikapcsol. Ennek a legjobb javítási módszere, ha egyszerűen kicseréljük a kábelt, mert a kábel csatlakozóján belül szokott lenni a probléma, ami nem szétszedhető, így nem javítható.

2016-12-03T11:23:37+00:00Kategóriák: nem indul|