Hogyan mentsek adatot winchester-ről

/, biztonság/Hogyan mentsek adatot winchester-ről

Hogyan mentsek adatot winchester-ről

Ha nincs mentés, csak abban bízhatunk, hogy nem végzetes a sérülés. Néha elképesztő állapotú adathordozókról is vissza lehet olvasni az adatokat. Az adatmentés winchesterről KRITIKUS fontosságú.

Az adatmentés winchesterről néha “életmentő” lehet.

Több hibajelenség is előfordul, néhány olyan esetet leírok, melyek előfordulhatnak, de ezeken kívül is rengeteg más típusa is jelentkezhet a hibának.

1. Először is ha leesett, és eltört vagy leszakadt benne az olvasófej, akkor sajnos szét kell szedni, és cserealkatrészekkel kell a töröttet pótolni.

2. Ha az elektronika romlik el, akkor egy ugyanolyan winchester elektronikáját kell rátenni, és akkor lehet menteni az adatot, illetve ha a léptető motor, akkor szintén egy ugyanolyan winchester léptetőmotorját, ezek házilag rendkívül nehezen kivitelezhetők, és fennáll a veszélye, hogy a művelet közben megsérülnek a lemezek, utána már csak nagyon költséges eljárással lehet az adatokat visszahozni, ha egyáltalán lehetséges.

Ha nem pormentes környezetben kerül szétszerelésre a winchester, akkor azt többé már nem érdemes összerakni, ezt nem javaslom, mert utána az adatmentés winchesterről költségei jelentősen megnőhetnek.

3. Szoftveres visszaállítással kapcsolatban én a getdataback nevű szoftvert ajánlom, azzal szétszedés nélkül lehet adatot visszaállítani, de csak abban az esetben, ha látja az operációs rendszer. Ha a biosban látszik, akkor meg lehet próbálni lemezről egy másik operációs rendszerrel boot-olni, ennek feltétele, hogy pörögjön fel a winchester, de ha a boot szektora sérült meg a winchesternek, akkor az sem biztos, hogy fog segíteni, viszont láttam már olyan megoldást, hogy a boot szektorát másolták át egyik winchesterről a másikra, (ezek teljesen egyformák voltak) és így elindult.

 

Van segítség akkor is, ha letörölte a fájlokat!

Mérlegelje mennyire fontosak Önnek ezek az adatok, és ezután döntsön belátása szerint. Az adatmentés winchesterről nem olcsó, de ha pótolhatatlan adatokról van szó, akkor mindenképpen megéri. Ha nem akarja újrafényképezni az össze emlékét, vagy nem akarja újraírni az összes le nem mentett dokumentumát, akkor olvasson tovább!

Adatmentést végzünk asztali számítógép merevlemezről, laptop winchesterről, ssd-ről, pendrive vagy fényképező flash memóriáról is.

Adatmentés winchesterről debrecen

  • Elveszett adatok vissza állítása
  • Törölt adat helyre állítás
  • Sérült NTFS, FAT32 partició javítása, adatmentés
  • Sérült, hibás windows adatmentés
  • Sérült, hibás HDD adatmentése

 

Hogyan dolgozunk?
Az állapotfelmérés ingyenes, siker díjjal dolgozunk így csak akkor kell fizetnie a munkáért ha az eredményes volt. Adatmentés szolgáltatásunk magánszemélyek számára is elérhető kedvező áron már 4000ft-tól. Minden esetben egyedi árajánlatot adunk a munkára, mivel az adatmentés időtartama függ az adat mennyiség nagyságától és a sérülés fajtájától is.

Hogyan előzzük meg a bajt?

  • Ha gyanúsan viselkedik a gépe, lelassul, lefagy másolás közben hibát ír ki, AZONNAL mentsük el adatainkat, és derítsük ki a hiba okát, mert jobb a problémát megelőzni, és olcsóbb is, mint a káresemény bekövetkezése után a károkat kezelni, és az esetleges adatvesztés után pótolni amit még lehet.
  • Használhat winchester felügyelő szoftvert, amely megmutatja milyen állapotban van a háttértárolója. A Hard Disk Sentinel egy több operációs rendszert támogató merevlemez ellenőrző és felügyelő alkalmazás, melynek célja: merevlemez problémák és teljesítmény csökkenés felderítése, várható meghibásodás előrejelzése és megelőzése.

Egy adatmentés javaslat ami egyszerű, gyors, és otthon is könnyű elvégezni:

 

Először is, vásároljon egy külső winchestert, ezt csak a biztonságos adatmentés céljaira használja, ne vigye magával sehová, és mentsen rá mindent, és minél gyakrabban.

Egy módszer a sok közül:

Készítsen a külső winchesteren egy Mentések könyvtárat, majd abba egy aktuális mentés könyvtárat amibe az aktuális adatok mentését másoljuk, ez lehet egy aktuális dátum nevű könyvtár (pl.: 2015-03-16), majd ebbe másolja bele, a dokumentumok, képek és más olyan mappákat, melyeket szeretne lementeni.Adatmentés Debrecen

CD-ről, DVD-ről, memóriakártyáról vagy egyéb más külső adathordozóról történő adatmentésnél annak tartalmát akár egy az egyben is másolhatja, akár egy ugyanolyan CD-re, vagy DVD-re, mert ezek az eszközök egy idő múlva tönkremennek. Ez általában hosszú idő, években mérhető, de a lemez minőségétől is függ meddig marad meg rajta az adat.

Ami különösen fontos és nem változik, annak lehet készíteni egy fontos nevű könyvtárat, hogy abban mindig meglegyenek az adatok, melyek hiába régiek, de mindig kellhetnek. Például ilyen lehet az önéletrajz, a személyes fényképek, melyek hivatalos dokumentumokhoz szükségesek, vagy bármi olyan, melyek nem változnak, így nem kell keresgélni a többi között.

Figyelem!

Ha olyan adatról van szó, ami nélkülözhetetlen, akkor azt több helyre kell menteni, mert egy mentés nem mindig elég, az az eszköz is tönkremehet.

Ha még biztosabbra akarunk menni, akkor ne ugyanabban az épületben tároljuk a mentést, ahol az adataink vannak.

Ezen kívül persze még sok megoldás létezik, lehet dropbox-ot használni, optikai lemezre menteni, és még sorolhatnám, de a lényeg, hogy legyen biztonsági adatmentés!

2018-08-12T10:23:02+00:00Kategóriák: adatmentés, biztonság|